Las Vegas pushar för att bli en sportstad

När det kommer till Sin City, som Las Vegas ofta kallas, så har staden alltid varit förknippad med spelandet och att det är hit man åker för en helg med vänner och en mentalitet som lyder ”What happens in Vegas, stays in Vegas”. Men det verkar som att delstaten Nevada och staden i sig har börjat blicka över hur man kan ändra människornas bild av den så att den inte enbart förknippas med spel.

Därför har Las Vegas gjort en storsatsning inom sporten de senaste åren och har lyckats väldigt bra med det också. De har etablerat ett eget NHL-lag i form av Las Vegas Golden Knights, fått massvis med stora UFC-galor och nu också ett uppkommande NFL-lag.

Med vilka sporter är egentligen störst i Las Vegas i dagsläget och vad för olika sporter finns det att tillgå? I denna artikeln så kommer vi försöka guida dig som är sportfanatiker till vad allt som Las Vegas har att erbjuda inom sportens värld.

Ishockey har fått sig ett rejält uppsving

När det blev klart att Las Vegas skulle få bli ett tilläggslag i högsta serien så var det många som höjde på ögonbrynet. Inom NHL så fungerar det så att om ett lag tillkommer till ligan så får de ta en spelare var av resterande lag, vilket gör att man kan bli slagkraftig direkt. Självklart så kan man inte ta nyckelspelare utan varje lag får skicka in en lista på ”ovalbara” spelare som inte är tillgängliga.

Men vad många inte trodde var att Las Vegas Golden Knights, som laget heter, skulle göra en sådan braksuccé redan första året i serien. De blandade bländande defensiv med blixtrande anfallsspel som ledde dem fram till finalen i Stanley Cup. Tyvärr föll de i finalen men ishockeyfebern i Las Vegas är påtaglig.

En kommande NFL-feber är att vänta

Även om Las Vegas inte riktigt haft ett etablerat NFL-lag innan så har man lyckats knyta till sig ett redan existerande lag. Detta genom att ägaren av Oakland Raiders har valt att flytta laget från Oakland i Kalifornien till Paradise i Nevada. Uppbyggnaden är i full gång och man har lagt planer på att det ”nya” laget Las Vegas Raiders ska ingå i ligan säsongen 2020.

Även om det inte är vanligt så förekommer det att redan existerande lag byter ägare eller flyttas till en annan destination. Men eftersom Las Vegas tar in så många turister årligen så ser man även att hysterin kring ett NFL-lag hade varit påtagligt. Lägg till att man har NHL-triumfen i bakhuvudet så kan man räkna med att man sätter höga krav på första säsongen i NFL.

Las Vegas lockar många fightinggalor

fightinggalor i las vegas

När det kommer till de stora galorna inom boxning och UFC så har Las Vegas länge prenumererat på dessa. Galorna som hålls inom dessa sporter är oftast de stora titelmatcherna och genom att sätta upp dem i spelandets huvudstad så är det många som tar tillfället i akt att mixa upp vadslagning med en blodig underhållning.

Många stora spelbolag och kasinon i Las Vegas brukar ge sina kunder bra odds på denna typen av titelmatcher och du kan allt som oftast räkna med att det alltid är fullsatt, så om du vill ha tillgång till biljetter så borde du boka dessa i tid.