Sport i Sverige

Idrott och sportande är viktigt för oss svenskar, oavsett om det handlar om utövandet av dem eller att följa de högsta ligorna i dem. Många barn börjar med sport i tidig ålder och de flesta hittar sin egna favorit bland mängden. I Sverige är dock vissa idrotter mer populära än andra och det är dem du kan läsa om här hos oss.

Fotboll

Fotboll är en världssport och självklart är den populär även i Sverige. Vi har vår egna Allsvenskan med lag som MFF och Djurgården som följs av många. Sedan har vi även ett landslag som tog brons i VM i USA 1994 och som fortfarande kämpar för bra placeringar i de stora turneringarna. Fotbollen är en sport som är älskad av många helt enkelt.

Ishockey

Sverige är framgångsrika i ishockey och landslaget Tre Kronor har tagit många VM-guld genom åren, senast år 2018. Kanske är det vårt kalla klimat som gör ishockeyn så populär här i landet. Svenska hockeyligan, tidigare kallad Elitserien, följs också av många svenskar. Självklart har ishockey en given plats på topplistan över Sveriges populäraste sporter, tillsammans med fotbollen är de givna favoriter.

Friidrott

Även friidrott är mycket populärt i de svenska hemmen, både att utöva och följa. Friidrott innefattar många olika grenar vilket gör att det tilltalar en bred publik. Det finns längdhopp, spjutkastning och löpning för att nämna några. Sverige har många medaljörer inom flera grenar att stoltsera med genom åren och nya talanger poppar upp titt som tätt. Läs mer om friidrott här hos oss.

Ridsport

Att det finns många hästtjejer (och killar) i Sverige, det är ett som är säkert och det är även en utbredd sport här. Det finns många tävlingar som drar internationella stjärnor, så som Falsterbo Horse Show och även ridsporten har många olika grenar. Bland de vanligaste finns dressyr och hoppning, men det finns också exempelvis fälttävlan. Läs mer om ridsport här.

Tennis

Med en storstjärna som Björn Borg från vårt land är tennis självklart också en av de populäraste sporterna i Sverige. Många följer tennisturneringar och många spelar tennis själv, antingen som motion eller professionellt. Det är en trevlig sport som kräver koncentration. Det finns många stora tennisturneringar i världen och hos oss kan du läsa mer om tennis och de olika tävlingar som finns.

Vad du kan förvänta dig av oss

De sporter vi nämnde ovan är bara några av de som är med på topplistan över sporter i Sverige och förutom att du kan läsa mer om dem kan du även läsa om andra sporter hos oss. När du använder dig av oss som informationskälla kan du vara säker på att du får fakta som är korrekt och våra artiklar är noga researchade.

Hos oss kan du lära dig mer om de populäraste sporterna i vårt avlånga land. Vi är själva sportintresserade och lägger ner hjärta och själ i att lära dig mer om de olika idrotterna. Oavsett om du är en utövare eller en åskådare kommer du att få ut mycket av att läsa våra artiklar. Med vår hjälp kan du bli mer allmänbildad inom sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *